MenúTancar

Històries Socials

11.10.2022

Les Històries Socials són eines amb evidència científica que serveixen per a l’ensenyament d’habilitats socials per a nens amb autisme i altres condicions o dificultats d’aprenentatge.

Les Històries Socials proporcionen informació precisa sobre situacions difícils o confuses en les quals aquestes persones es poden trobar.

La situació es descriu en detall i l’atenció es centra en alguns punts clau, com aspectes socials importants, esdeveniments, reaccions que la persona podria esperar que es produeixin en aquella situació, accions i reaccions que es poden esperar d’ella.

L’objectiu de la història és que augmenti la comprensió de la persona, fer-la sentir més còmode, i possiblement, suggerir algunes respostes adequades a la situació en qüestió.

Un exemple:

Fer fila

A l’escola de vegades fem fila. Ens posem a la fila per anar al gimnàs, a la biblioteca o per anar al pati. De vegades els meus amics i jo ens posem super contents quan fem fila perquè ens agrada l’activitat que ens espera, com anar al pati. Està bé posar-se super content, però és important que caminem un darrera l’altre. Si correm podem tenir accidents i ens podem fer mal. Intentaré caminar darrera dels meus companys.

Aquestes Històries Socials es poden acompanyar d’imatges per adaptar-se al nivell del nen. Tot i que crear una Història Social pot semblar fàcil, la producció i implementació d'aquesta no son gens intuïtives, si realment es vol portar a terme correctament.

Les Històries Socials han estat analitzades i avaluades per la seva creadora Carol Gray i tot un equip d'investigadors que ens marquen els 10 passos a seguir per crear una Història Social.

El nostre equip s'ha format amb la creadora d'aquesta eina i té l'experiència necessària per implementar-la tant amb nens petits com amb adolescents que presentin dificultats de comprensió social.