MenúTancar

TEA (Trastorn Espectre Autista)

Martí – 4 anys

20.09.2021

Els pares d’en Martí es van posar en contacte amb el nostre servei quan el nen tenia 3 anys. En aquell moment en Martí no parlava, només deia algunes paraules, la majoria eren repeticions del que havia acabat de sentir i també feia alguns moviments com girar sobre ell mateix o moure molt depressa les mans. En Martí no es relacionava amb altres nens, tenia problemes per dormir i s’angoixava moltíssim en situacions noves.

El primer que es va fer va ser proporcionar-li un sistema de comunicació alternatiu (PECS) perquè el nen es pogués relacionar amb els adults i amb altres nens, així com per millorar la seva comprensió. El nen va captar el sistema molt ràpidament i com que les imatges sempre li havien agradat, en qüestió de poques setmanes en Martí podia fer demandes concretes formant una petita frase. Es va donar suport des de bon principi a l’escola, adaptant activitats i resolent tota mena de dubtes amb la mestra de l’escola ordinària. Es va proporcionar als pares alguns recursos visuals per facilitar la vida d’en Martí també a casa.

4,5 anys

Actualment en Martí té 4,5 anys i ha desenvolupat la parla.

Actualment en Martí té 4,5 anys i ha desenvolupat la parla. En alguns moments es nota que necessita millorar la pronunciació però va millorant cada dia. Es continua treballant les seves habilitats socials i es dona un suport periòdic a l’escola tot i que ara en Martí ja és un nen molt autònom i que juga amb els altres nens de la seva edat.