MenúTancar

TEA d’alt funcionament-(Síndrome d’Asperger)

Arnau – 15 anys

11.10.2022

L’Arnau és un adolescent amb una quocient intel.lectual adequat per la seva edat. Però té dificultats importants a l’hora de relacionar-se amb la gent i d’entendre les convencions socials. Tot plegat fa que l’Arnau sigui propens a desenvolupar problemes afectius: no sap com fer i mantenir les amistats i en etapes anteriors ha patit bullying.

Metodologies

Metodologies cognitiu-conductuals

Durant les sesions traballem amb metodologies cognitiu-conductuals; analitzem les conductes i les creences i pensaments que puguin ser disfuncionals, i practiquem noves habilitats cognitives i socials; traballem amb tècniques de control emocional, control de l’ansietat, jocs de rol, etc. Això ho fem a través del diàleg i d’activitats amb suport visual, facilitant estratègies i recursos pràctics (termòmetres de les emocions, cercles de confiança, mapes conceptuals…)

Dificultats d'aprenentatge

Assesorar al centre educatiu sobre metodologies i recursos

Per altra banda l’Arnau presenta dificultats d’aprenentatge escolar com a conseqüencia de la seva manera particular de processar la informació i de la inadequació de les metodologies didàctiques a les seves necesitats i característiques. El nostre paper en aquesta àrea és assessorar el centre educatiu i els professionals que treballen amb ell sobre metodologies i recursos per millorar el seu rendiment escolar.

Familia

Reunions periòdiques amb la familia

Per últim ens reunim periòdicament amb els pares del noi per donar-los consells, assessorament i suport en el desenvolupament de l’Arnau i en els possibles reptes que es van presentant, ja sigui a casa o en el seu entorn social.