MenúTancar

Dificultats en la comunicació i socialització

Aniol – 3 anys

11.10.2022

L'Aniol va començar amb nosaltres quan acabava de complir els 3 anys. És un nen despert, molt mogut i també molt carinyós! La família va arribar amb una hipòtesi diagnòstica de "Dificultats en la comunicació i socialització", però encara no està clar. De totes maneres hem començat a treballar partint de les seves habilitats actuals, en totes les àrees del desenvolupament: comunicació receptiva i expressiva, imitació, joc, motricitat fina i grossa, habilitats socials i autonomia.

Amb la família hem pactat prioritzar algunes àrees per a la intervenció, les que s'han cregut més importants. La comunicació i socialització sempre són prioritàries! La metodologia utilitzada amb aquest nen és DENVER, amb objectius que es revisen trimestralment. Les dues terapeutes que el tracten estan formades amb els cursos bàsics i avançats d'aquesta metodologia i actualment una d'elles fins i tot s'està certificant a través del Mind Institute de Califòrnia.

3 anys

En qüestió de 3 setmanes el nen ja ha començat a imitar i està molt més regulat

Durant les sessions la mare, que té més hores lliures, es queda amb les terapeutes per poder aprendre totes les tècniques necessàries i després aplicar-les a casa i en el context natural, així ajudem a la generalització. La nostra Terapeuta Ocupacional també l'ha avaluat per poder valorar les seves necessitats i ajudar-lo en les àrees sensorials.

En qüestió de 3 setmanes el nen ja ha començat a imitar i està molt més regulat, això significa menys rabietes i més oportunitats d'aprenentatge.